Održavanje web stranica

Što je održavanje & ažuriranje ili osvježavanje web stranice?

Održavanje web stranica – web shopova kontinuirani je proces dodavanja i izmjena sadržaja web stranice, kao i tehničko, dizajnersko, usavršavnje, nadograđivanje web stranice kako bi korisnici našli korisne informacije brzo i kako bi broj napuštanja web stranice bio što niži (eng. Bounce rate), a što veći broj posjetitelja vaše web stranice postao i vaš klijent (eng. Conversion rate).

Održavanje, ažuriranje weba predstavlja obavljanje određenih promjena na Vašoj web stranici, prvenstveno uslugu izmjene i nadopune sadržaja, ali i tehničko održavanje i popravak web stranica.

Da, kao i posjetitelji i Google “voli i vrednuje” vaš rad na konstantnom unapređenju web stranice ili shopa.

U širem značenju održavanja osim sadržaja mogu se izvršavati i korekcije dizajna, tipografije, funkcionalnosti, seo unapređenja, analize, backupiranje…
Osvježavanje sadržaja najčešće se sastoji od izmjene ili dodavanja tekstova i slika/fotografija.

Bilo da smo mi radili Vašu web stranicu ili da je rađena van naše agencije možemo vam ponuditi:

 • korektnu cijenu
 • pravovremeno izvršavanje posla i maksimalnu ljubaznost
 • dugoročnu podršku, kad god nas zatrebate mi ćemo biti tu

Web stranice moraju biti uvijek aktualne i svježe, bogate novim informacijama, redovito održavanje web stranica je nakon izrade web stranice najvažnija zadaća i poduzima se odmah nakon puštanja nove stranice u rad.
Postoje izreke: Tretirajte svoju web lokaciju kao vrt” ili “Web mjesto koje nije ažurirano gubi na vrijednosti”  

Nudimo 3 tipa održavanja web stranica:

 • Održavanje web stranica po zahtjevu korisnika – uobičajeno održavanje prema povremenim potrebama klijenta
 • Hitno održavanje web stranica (žurno održavanje ili hitne intervencije) na web stranicama
  (hitna intervencija podrazumijeva promjenu na stranicama koja treba biti objavljena na stranicama u roku odmah do 5 sati po primitku materijala ili rad van radnog vremena, vikendom, praznikom)
 • Održavanje web stranica prema Ugovoru o održavanju – redovno održavanje
  ( izmjena ugovorom određenog materijala – tekst, fotografije itd.. dogovara se sa svakim korisnikom posebno prema potrebama i zahtjevu korisnika)

Cjenik za ažuriranje i održavanje web stranice

Naziv usluge Cijena Opis
STANDARDNO održavanje web stranica
Povremene promjene na web stranicama po pozivu klijenta
€ 33,60 / 1h U cijenu ne ulaze potrebni izlasci na teren, nego je naručioc obavezan osigurati dostavu materijala za održavanje.
ŽURNO ODRŽAVANJE
Hitne intervencije na web stranicama
€ 51,90 / 1h Hitna intervencija podrazumijeva promjenu na stranicama koja treba biti objavljena na stranicama u roku odmah do 5 sati po primitku materijala ili rad van radnog vremena, vikendom, praznikom.
Održavanje web stranica prema Ugovoru o održavanju € 30,50 /1h Održavanje web stranica prema Ugovoru o održavanju dogovara se sa svakim korisnikom posebno prema potrebama i zahtjevu korisnika.
Popravak grešaka na web stranicama € 51,90 /1h Standardne intervencije popravke CMS- ili baze podataka web stranice  ili slične greške obavljene u roku 24 sata od primitka u radno vrijeme.
ŽURNI POPRAVAK GREŠAKA € 76,30/1h Hitna intervencija podrazumijeva popravke CMS- ili baze podataka ili slične greške web stranice koja treba biti objavljena na stranicama u roku odmah do 5 sati po primitku materijala ili rad van radnog vremena, vikendom, praznikom.

Ovo je samo kratki popis naših usluga održavanja, za konkretne zahtjeve pošaljite nam upit, besplatno ćemo vam savjetovati koji je tip održavanja i koje su usluge najprikladnije za vas.

Trajanje samog održavanja najviše ovisi o obimu i složenosti Vašeg zahtjeva,
kako bi održavanje trajalo što kraće najbolje je osigurati detaljan popis izmjena sa opisom svake od njih.

Tako pripremljeni popis izmjena može znatno uštedjeti na vremenu te tako utjecati i na sam trošak koji nosi održavanje web stranica.

Najmanja obračunska jedinica: 30 minuta (standardno održavanje) ili 60 minuta (žurno održavanje).
Održavanje na lokaciji klijenta: 50% viša cijena u odnosu na navedene cijene, i to za svaki započeti sat + eventualni troškovi putovanja i smještaja za lokacije izvan Zagreba.
Cijene su izražene bez PDV-a.


Zašto je cijena održavanja web stranice po satu veća nego cijena izrade nove web stranice?

 • zbog vremena potrebnog za prilagodbu situaciji i stanju web stranice koja se održava
  (kada se radi nova web stranica sve je novo i poznato, kada se pristupa održavnju, potrebno je određeno vrijeme za upoznavnje s situacijom, otkrivanje logike rada prošlog web developera…, pronalaženje najboljeg načina, sve to iziskuje veći angažman nego kada se radi novi web projekt)
Povratak na vrh